vineri, 20 august 2010

No comment,


deocamdata.

Astept comentarii.

Un documentar ...

Nu am vrut sa-l caracterizez in nici un fel, chiar daca toate ideile de aici sunt vechi de cateva milenii, insa aduse la zi, la "ziua stiintifica", printr-o fortare ilogica. Literatura SF abunda de astfel de idei.

O sa-l comentez detaliat cand voi avea timp.

Un blog pentru DISCUTII

Probabil că textul din header "Un blog pentru DISCUTII ateism-religie, creatie-evolutie, big-bang, teorii cosmogonice religioase, etc" nu este suficient de lizibil, altfel nu văd de ce unii vin pe-aici sa-şi defece frustrările. Presupun că şi cel mai prost om poate face diferenţa între discuţie şi vorbărie jignitoare.

Am creat acest blog pentru a cunoaşte oameni inteligenţi şi de bun simţ cu care să pot schimba idei pe un ton civilizat. Tocmai de aceea am permis oricui doreşte să posteze, indiferent de credinţă. Nu mă interesează ratinguri, Google Ads sau zerotevisme.

Aveam să constat contrariul: în mare măsură pe net intră felurite forme abjecţi, iar cei care ar avea într-adevăr ceva de spus stau retraşi şi-şi văd de munca şi de pasiunile lor. Cam în acelaşi mod în care s-au retras intelectualii din politică odată ce aceasta a fost acaparată de inculţii avizi de putere. A nu se generaliza. Sper totuşi că dincolo de lehamite cei valoroşi pot găsi puterea de a lupta cu prostia bolnăvicioasă în care se scufundă România. Chiar dacă proştii prin natura lor opun o mare rezistenţă deşteptării.

Din păcate subiecte de tipul celor abordate aici răscolesc instinctele cele mai adânci în cei insuficient evoluaţi (atei sau credincioşi) care nu pot înţelege că putem fi fraţi chiar dacă avem păreri diferite în anumite privinţe. Că în alte zece părţi poate gândim asemănător.

Tocmai pentru că nu vreau să transform blogul într-o bălăcăreală de porci de acum înainte toate mesajele care aduc injurii sau jigniri unor persoane sau categorii umane vor fi şterse. Indiferent dacă vin din partea unor atei sau a unor credincioşi, indiferent pe cine sau ce jignesc.