luni, 16 iunie 2008

Unde e credinta voastra, fatarnicilor?

Deseori, oameni de o moralitate indoielnica, asta ca sa nu spun cuvinte mai urate, din momentul in care afla ca suntem atei, adica nu suntem ca ei, suntem "ceilalti", stigmatizatii, ne trateaza ca pe ultimii criminali ai lumii.
Un om care minte, care inseala, care traieste din munca cinstita a altuia, care fura, care talhareste, care da in cap semenului sau pentru ca nu crede in aceleasi bazaconii in care crede el, care ii trateaza de sus pe cei mai mici in functie decat el, care are placerea de a-si umili subalternii la serviciu sau unde i-o mai fi avand, care isi considera sotia inferioara numai pentru ca e femeie (asta in cazul in care respectivul e "barbat"), care uraste alti semeni daca fac parte din alte natiuni (tigani, unguri, evrei, romani, etc), care intra in functii de conducere ca sa poata fura mai bine, care, care, care... . Omului astuia - si sunt asa de multi ca abia reusesc sa vad cate unul de alt fel - omului astuia, zic, chiar nu ii este rusine sa se priveasca in oglinda? Pur si simplu ca om. Mai are nerusinarea sa isi spuna OM? Iar cand il mai auzi, pe bune, din suflet, spunand ca el crede in Dumnezeu, ca nu e un oarecine si un naspa ca paganii, simti ca se darama cerul pe tine. Am mai mare apreciere fata de un politician care se duce la biserica dupa voturi, recunoscand in sinea lui ca el si cu notiunea de Dumnezeu/Iisus sunt incompatibili. Ca totul e un interes. Decat fata de fatarnicul fata si de el insusi care mai are indrazneala sa se creada bun si unul dintre cei mari in Imparatia Cerurilor. Poate isi inchipuie ca il poate cumpara si pe Dumnezeu cu cateva milioane de EURO? Doar nu "totul e de vanzare"? Vorba soiului asta rau. "Cu banii poti cumpara orice". Daca tot te crezi credincios chiar crezi ca poti cumpara si Raiul?
Daca, da, unde dracu e credinta ta? La dracu.
Eu, ateul, sunt mult mai onest decat tine, vazut si din unghiul tau crestin, pentru ca credinta mea macar nu e nicaieri.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Dumnezeu exista indiferent de optiunea noastra.

Iar fatarnici vor fi tot timpul.

Anonim spunea...

Dumnezeu Exista sau NU Exista indiferent de optiunea noastra. Cu mintea noastra, prin ceea ce se cheama ratiune, putem insa "calcula" sau estima posibilitatea ca astfel de entitati sa existe. Probabilitatea ca un Dumnezeu Atotputernic, Atotstiutor si Atotbun sa exista e nula. Altfel zis, e imposibila existenta unei astfel de entitati, persoane, forte, divinitati, sau orice alt nume ati gasi pentru ea. Demonstratiile afirmatiilor mele au fost facute incepand cu sec. XVII.

Mai ramane de discutat posibilitatea existentei unui creator al universului in care traim noi, unul care sa nu fie nici Divin, nici Supranatural, nici Atot (cele trei atribute). Intr-adevar, nu e imposibila existenta unei astfel de entitati, ci doar improbabila. In primul rand pentru ca nu e necesara crearii universului. E mai economicos (vezi briciul lui Ockam) ca lumea sa FIE fara existenta ei. Existenta e mai simplu de explicat. Repet, acestea nu sunt argumente care sa ii faca imposibila existenta, ci doar improbabila.