luni, 13 octombrie 2008

Întrebări pentru credincioşi

1. Care este sensul existenţei omului?

2. Care este scopul Universului?

3. De ce a creat D-zeu lumea, cu ce scop? sau Care este sensul Creaţiei (Univers fizic - lumea vazută; Rai, Iad, ingeri, demoni - lumea nevazută)?

4. Care este scopul existenţei lui Dumnezeu/Iehova/Alah/etc?


Rog să se răspundă cu onestitate şi coerenţă la toate cele patru întrebări, fiecare din unghiul credinţei sale. Acolo unde nu ştiţi răspunsul prefer să scrieţi sincer "nu ştiu", decât să aud prostii de genul "D-zeu e misterios", "Încurcate sunt căile Domnului" sau "Nu putem şi nu trebuie să pătrundem misterul divin". Ultimul răspuns este cel mai nesimţit pentru că, unu, nu s-a demonstrat că "nu putem" şi doi, nici un credincios nu se poate erija în cunoscătorul lui "nu trebuie" fără a preciza sursa clară, logică.


Precizez că pentru un ateu aceste întrebări sunt lipsite de sens (deci, nu-mi cereţi să răspund la ele pt că răspunsurile mele nu ar fi pe placul vostru). Ele capătă ceva logică doar în contextul existenţei divinităţii.

Mulţumiri celor care vor da răspunsuri nerăutăciose.

Un comentariu:

Anonim spunea...

:)Am citit cateva din articolele tale, nu in intregime, dar mi-am dat seama de ideea principala.
Stii cum e...poate ca nu ai intalnit credinciosi adevarati pana acum si sunt oarecum justificate afirmatiile tale, la fel cum si Nietzche, intrebat de ce are o atitudine atat de negativa fata de crestini a raspuns ceva de genul:"i-as aprecia mai mult daca ar semana putin mai bine cu niste oameni mantuiti".
Dar sincer iti spun ca tu inca nu ai intalnit oameni cu adevarat schimbati de Dumnezeu,iar o mare parte din vina iti apartine,pentru ca probabil nici nu prea ai dorit acest lucru.
In ce priveste religia, eu nu vorbesc aici de vreo religie ci de persoana lui Iisus Hristos. Or fi existat o multime de religii, dar in niciuna nu a existat un om care sa-si dea viata, o viata fara pacat si plina de dragoste pentru omenire si sa fi INVIAT!
Iar invierea este cel mai bine dovedit fapt din istoria antica...nu e un mit..cerceteaza!!!
Vezi tu, nu poti spune ca un pod este bun dak trece o pisica peste el, ci numai dak trece trenul.
Uita-te un pic prin istorie si vezi cati atei si-au plans de mila si au cerut iertare lui Dumnezeu pe patul mortii...pt ca abia atunci constientizezi ca nu s-a sfarsit totul.
Se spune ca si Darwin si-ar fi anulat scrierile,dar unii oameni ce au avut interes au avut grija ca ele sa nu dispara.
Cat despre big-banguri...pune tu componentele unui ceas intr-un glob si amesteca-le bine..si dak iti iese un ceas sa ma anunti...cum sa iasa un pamant atat de perfect dintr-un haos..hai sa fim seriosi..
Uneori ma intreb de unde aveti atata credinta ca sa fiti atei!!!
Ma rog Dumnezeului in care tu nu crezi sa ti se descopere, El abia asteapta, dar trebuie si un pic de vointa din partea ta, el cauta smerirea inimii.
Iti recomand un site chiar bun si care iti poate raspunde la anumite intrebari:www.everystudent.ro
O zi buna !!!